Să începem în primul rând cu definiția a ceea ce înseamnă cuvântul infantilitate. INFANTILISM (lat. infantilis - de copil), structură afectivă, gestică şi mentală, caracteristică pentru vârsta copilăriei, dar menţinută sau reapărută la vârsta adultă. Este legată de o întîrziere a dezvoltării fizice şi psihice sau în contextul senilităţii, de o regresiune. Sursa Larousse
Vă întrebați: oare de ce acest subiect și cum mă poate ajuta el pe mine?
Simplu: poți să te regăsești și să știi de unde să începi să lucrezi cu tine sau să îți dai pur și simplu seama de femeia/bărbatul care se află în fața ta sau cu care ești într-o relație, să știi cum să te raportezi la el și să nu mai luăm lucrurile atât de personal.
Cum este o femeia infantilă?
Femeia infantilă vrea protecție, multă protecție, din cauza nesiguranței și a intregului ei univers interior, întors pe dos. Aceasta va presa bărbatul să-i spună c-o iubește. Ea are multă grijă de aspectul ei, dar nu are un echilibru între cât de mult se îngrijește pe ea și cât de mult îngrijește pe altcineva. Nu își imaginează erotismul. În ceea ce priveste relația de cuplu, dacă ea este înșelată, habar nu are, pentru că ea nu concepe acest lucru, are această naivitate erotică. Mai avem aceste aspecte ecmezice, e acea femeie care se rusinează cu corpul ei, care nu este constientă de frumusețea ei, de cât de mult impact poate să aibă asupra bărbatului. Ea crede că poate să fie dominată și protejată și doar atât. Nu are viziune asupra vieții și este credulă. Deține incapacitatea de a evalua realitatea. Femeia infantilă sau imatură este mai mereu îngrijorată că nu este suficient de frumoasă.
Cum este bărbatul infantil?
Bărbatul infantil are legături puternice cu familia/mama. El este usor influențat de mama lui, de soția lui. Este un bărbat care se joacă mult. El nu a aflat, încă, cine este și nu este mulțumit de el. În viața intimă el va aștepta inițiativa de la femeia de lângă el, considerând că ea știe cel mai bine ce și cum. Dacă ai nevoie de sprijinul unui bărbat infantil, să nu îl prea ceri că nu știe să te sprijine. El este credul, are acea naivitate de a nu se prinde. De exemplu, el nu se prinde la bancuri. Aceste persoane se răzgândesc foarte usor și des.
Persoanelor infantile le este frică să devină adulți, le este greu sa fie deziluzinați de realitatea în care ei cred și trăiesc. Ceea ce trebuie să înțelegem este ca NU toate ariile vieții le sunt afectate acestor persoane infantile. Ele pot fi cei mai buni șefi, dar poate nu reușesc pe partea de relații intime si exemplele pot continua. O caracteristică des întâlnită la aceste persoane este că, în general nu produc activitate sexuala si nici nu dețin comportamente erotice, o altă carcateristică de infantilism este neîndemânarea ți exemplele pot continua.
Așa cum spune doctorul Cristian Andrei, maturitatea nu trebuie să schimbe sau să ia locul copilăriei, ci să o completeze.